Tehetségútlevél az EKF-re

Középiskolásokat hívtak tudományos eszmecserére az Eszterházy Károly Főiskola tehetséggondozó programjait vezető tanárai. A diákok főiskolai hallgatókkal és oktatókkal közös vetélkedőn vettek részt és bemutathatták saját tudományos munkáikat. A program végén a fiatalok Tehetségútleveleket kaptak, amivel továbbtanulásukkor kutatócsoportokhoz csatlakozhatnak.

Egy csomagolópapírnyi hely és a kulcsszó: Tehetség. Fiatal kutatók versenyeztek és cseréltek eszmét egymással az egri főiskola Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara tehetségműhelyének szervezésében. Ez volt a bemelegítő feladat: a tehetséggel kapcsolatos nyomot hagyni az utókornak. A meghívott 16 középiskolás diák főiskolásokkal közösen, csapatokra osztva dolgozott, de a tanárok is csatlakoztak a munkához. Megmutatták, hogy a tudományos együttgondolkodás a mindennapok része az Eszterházy Károly Főiskolán.
A „Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból” című közösségi rendezvény célja a tehetségek együtt gondolkodása, a középiskolák és a felsőoktatás közötti kapcsolat kialakítása volt.

A középiskolások munkáját Tehetségútlevelekkel jutalmazták. A jelképes okmányokkal bármely felsőoktatási intézmény tehetséggondozó köréhez csatlakozhatnak.