Felújítások az otthonban

Megújulnak a szobák és a közös helyiségek az idén húszéves Idősek Berva-völgyi Otthonában: a falakat, a nyílászárókat lefestik, a PVC-ket kicserélik, és kijavítják az épület északi-homlokzatán lévő repedést is. Az otthon lakói közben ünnepre is készülnek: a madarak és fák napját köszöntik ünnepi műsorral.

Zajlanak a felújítási munkák az Idősek Berva-völgyi Otthonában: már több szobában lefestették a falakat, a nyílászárókat, a padlókra és új PVC-t is raktak. Az idén húszéves intézmény 2012-ben pályázott korszerűsítésre, de sajnos nem nyertek a pályázaton, így a felújítást önerőből kell megvalósítaniuk, melynek összköltsége közel kétmillió forint.
A munka mellett ünnepi készülődés is zajlik az intézményben: a lakók a a Madarak és fák napjára, és a húszéves jubileumi ünnepségre készülnek. Az idősek nagyon várják ezeket az programokat, melyeken dalokat verseket adnak elő. Magyar Mária, túl a kilencvenen is aktív életet él: rendszeresen énekel különböző rendezvényeken, most is dalokkal készül a Madarak és fák napja alkalmából megrendezett ünnepre.
A kiállítással egybekötött jubileumi ünnepséget várhatóan októberben rendezik majd meg.