Ismét járható a Dobó téri híd

Befejeződött a szennyvíz-csatorna építése a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A belvárosi rehabilitációs program keretében még egy ideig folytatódik a közműcsere: most már a csapadékcsatornát cserélik a Jókai és a Bajcsy utcák találkozásánál, egészen pontosan a csatorna nagyméretű keret-elemeit helyezik el a felszín alatt, igen mélyen.

Az autósoknak emiatt sajnos rá kell hajtaniuk a járdára, sőt, időközönként teljes útzárra is lehet számítani. A fentiek miatt kérjük a közlekedők türelmét és megértését!
További információ, hogy a Jókai utca felújításához akkor kezd hozzá a kivitelező konzorcium, amikor a Bajcsy-Zsilinszky utcában kész lesz a betonozás.
Igazán jó hír, hogy a kis Dobó téri híd ismét megnyílt a gyalogosok előtt. Az átkelő felújítását nem a belvárosi rehabilitációs program keretében, hanem ahhoz kapcsolódva, saját forrásból végzi el Eger Önkormányzata. Az átkelő megerősítését, szigetelését, burkolását és más munkákat végző kivitelező mostantól fogva folyamatosan igyekszik biztosítani a gyalogos forgalmat. A híd felújítása során csaknem 40 méter hosszú közművezetéket váltanak ki, több mint 20 m3 nagyszilárdságú betont használnak fel. A kis Dobó téri híd 140 m2 felületen kap új szigetelést.
Annak, aki a belváros felől a kis Dobó térre igyekszik, elsősorban a Dobó utcát, vagy a Centrum áruház mögötti, árkádos átjárót ajánljuk a gyalogos közlekedésre, a kis Dobó tér folyamatosan megközelíthető még a Hibay utca felől is!