Védett Szervezetek képviselői Egerben

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához igénybe vehető támogatási lehetőségek kibővítését kezdeményezi a Védett Szervezetek Országos Szövetsége. Az érdekvédő szervezet Egerben tartott kihelyezett elnökségi ülést az Agria-Humán Kft. kezdeményezésére.

A megváltozott munkaképességű és fogyatékos munkavállalókat foglalkoztató cégek érdekképviselete, a Védett Szervezetek Országos Szövetsége tartott kihelyezett elnökségi ülést Egerben, az Agria-Humán Kft. központi telephelyén. Az idén 25 éves érdekvédelmi szervezet vezetősége az üzemmel való megismerkedés után többi közt arról tárgyalt, hogy javasolják majd a kormánynak a köz-foglalkoztatottakat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók közötti egyeztetéseket. Szeretnék elérni továbbá, hogy a 40%-nál kisebb mértékű egészségkárosodásban szenvedők is támogatással legyenek foglalkoztathatók.

Magyarországon jelenleg 60 ezer megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak. Az egri Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. a legnagyobb ilyen tevékenységű társaság az észak-magyarországi régióban, jelenleg több mint 500 főnek biztosítanak munkát. A cég stabilitásának megteremtésében nagy szerepe van az egri önkormányzatnak, tavaly működési és fejlesztési támogatást is biztosítottak az Agria-Humánnak.

A nonprofit társaság többnyire betanított munkát biztosít a csökkent munkaképességű dolgozóinak, van varrodája, papírüzeme és nyomdája.