Kerékpáros fórum

A készülő kerékpárútról tájékoztatta a lajosvárosiakat az önkormányzat. A déli városrészben rendezett lakossági fórumon a bicikliút vonaláról, a megoldandó átalakításokról esett szó. Elhangzott az is, hogy ha sikerül a Tisza-tó vonaláig kiépíteni a kerékpárutat, az ország egyik legjelentősebb biciklis hálózata készül el.

Ezúttal a Lajosvárosban élőket tájékoztatta az önkormányzat a készülő kerékpárút részleteiről. A polgármester szerint kevés olyan uniós pályázaton dolgozott már Eger, amelynek ennyi figyelmet szenteltek. Ez a beruházás nemcsak a kerékpározók mindennapjait könnyítené meg, hanem tovább élénkítené a helyi turizmust.
A város közigazgatási területén több mint tíz kilométernyi kerékpárút épül. Az eredeti cél szerint a már meglévő bicikliutakra csatlakoznak rá az új szakaszok. Egészen a Tisza-tóig építenék ki a kerékpárutat, amely így az ország egyik legjelentősebb hálózata lenne – hangzott el. Ennek megvalósításához azonban az első lépés, hogy helyben egyeztessenek az érintettekkel.
A K2-es úttól a Sas úti szupermarketig készülő szakaszt mutatták be a lakóknak. A szakemberek a szintkülönbségek áthidalására, a csapadékvíz-elvezetés szükségességére téretek ki, ezek még megoldásra várnak helyszínen. A lakók részéről igény volt a zöld területek meghagyása az úthálózat mentén. Volt, aki pedig azt szorgalmazta, hogy egészen Szilvásváradig épüljön ki a kerékpár út. A kivitelezés várhatóan szeptemberben kezdődik, a bicikliút pedig ideális esetben jövő és közepére elkészül.