Tavaszi lakossági fórum

Idén tavasszal is lakossági fórumra várták a Felsővárosban élőket a városrész képviselői. Habis László polgármester, a rendőrség és a Városgondozás képviselői is válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Megfelelő színvonalú az északi-városrész városképe és üzemeltetése – fogalmazott Habis László polgármester a tavaszi felsővárosi lakossági fórumon. Hozzátette: bár a városrész az utóbbi időben dinamikusan fejlődik, az elkövetkező időszakban is nagy figyelmet fordít az önkormányzat a Felsővárosra. Elsősorban a közbiztonság megerősítése a cél, újabb közterületi kamerák kihelyezésével. Ezen felül négy családorvosi rendelő felújítását is tervezi itt az önkormányzat. A városrész képviselői elmondták: közösen állnak ki minden felsővárosi érdekéért.
A városrész másik két képviselője, Lombeczki Gábor és Gál Judit is hangsúlyozta az utóbbi időben megvalósult járdafelújításokat, játszóterek modernizálását a környéken. Ezek folytatása mellett a Nemzedékek terén szeretnének több közösségi programot szervezni az itt élőknek. A lakosság részéről érkezett észrevétel a felsővárosi sportpálya környékén található szemétkupacokról. A Városgondozás részéről Ferenczi Tamás ígérte az illegális szemétlerakók felülvizsgálatát. A közvilágítás és a gyalogos rendőrség megerősítésére is érkezett igény. Bognár József, egri rendőrkapitány kiemelte, hogy az utóbbi időben egyre több rendőr teljesít gyalogos szolgálatot a Felsővárosban is, sokszor szervezett akciókat is szerveznek a bűncselekmények visszaszorítására.