LMP – „Zöld megoldások” Európának

A megújuló energiák kiaknázásában rejlik Európa jövője, erről a vonatról nem szabad lemaradni- hangsúlyozták az LMP európai parlamenti képviselő-jelöltjei Egerben. Meszerics Tamás és Csiba Katalin, a Lehet Más a Politika listavezetői egy hatékonyabb, korrupciómentes Európáért szeretnének dolgozni Brüsszelben.

Az Európai Parlament zöld frakciójába készülnek a Lehet Más a Politika képviselő-jelöltjei. Meszerics Tamás, a párt listavezető politikusa és Csiba Katalin, a lista második helyen álló jelöltje Egerben ismertette az LMP európai parlamenti programját.

Szorgalmazzák többi közt az egységes európai munka törvénykönyv megalkotását és az energiafüggetlenség megteremtését. Csiba Katalin kiemelte: a megújuló energiák kihasználása akár 6 millió embernek is munkát biztosíthatna az unióban. Meszerics Tamás, a Lehet Más a Politika listavezető jelölte az átláthatóbb intézmény- és támogatási rendszer megteremtését tartja az egyik legfontosabb uniós feladatnak.

Az LMP jelöltjei együttműködésekre, szövetségek kötésére készülnek az Európai Parlamentben, szerintük a „szabadságharcos” típusú politizálás nem célravezető.