Európa Nap

Vetélkedőkkel, színpadi programokkal és kézműves foglalkozásokkal várták Európa Napján az érdeklődőket Egerben. Az Európai Uniót és Magyarország csatlakozásának 10. évfordulóját ünnepelték.

Kék-sárga lufikkal a kezükben, a magyar Himnuszt és az Európai Unió himnuszát, az Örömódát énekelték a lenkeys gyerekek Európa Napján, Egerben. Az Unió alapgondolata 1950. május 9-én született meg, ugyanakkor most ünnepeljük Hazánk csatlakozásának 10. évfordulóját is. A gyerekek szélnek eresztették a szabadságot jelképező léggömböket. A Kepes Intézet előtti térre az egri önkormányzat és a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont szervezett egész napos programot. Habis László polgármester felidézte az uniós támogatással megvalósuló egri fejlesztéseket és kiemelte, Európa Napja az egység, a közös akarat ünnepe, ugyanakkor a közösséget alkotó egyéniségeké is.
Európa Napján előadásokkal, koncertekkel, vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal várták a látogatókat, de az információs sátornál az Unió működéséről, intézményeiről is tájékoztatást kaphattak az érdeklődők.