Magyar rekord született Egerben

Magyar rekord született Egerben. Százharmincan regisztráltak és készítettek selfiet, vagyis önmagukról fotót a bazilika előtt. A szervezők eredetileg világrekord-kísérletre hívták a Facebook népét és a nem online életet élőket. Ehhez viszont körülbelül ezer embernek kellett volna összegyűlnie és egyszerre fotóznia magát. A világrekord most nem lett meg, de a magyar rekord igen. Önfotózásban most Eger a legjobb az országban.

Megfogod a telefonodat, megnyomod a gombot, és csinálsz magadról egy képet – ennyire egyszerű a selfie. Ez az év szava, ilyen képeket készített már magáról az amerikai elnök és a pápa is. Persze erre is születnek rekordok. Budapesten 59, márciusban Szegeden már közel száz ember készített egyszerre önfotót.
Egriek és turisták regisztráltak az esőben, hogy egyszerre nyomhassák a gombot.
Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesületének elnöke azt mondta: hazai rekordnál az egyszerre, egy helyszínen végzett cselekvés számít, az egri az első hitelesített magyar kísérlet. És hogy mindenképpen meglegyen a magyar rekord, regisztrált az alpolgármester és a sajtó is. Még operatőr kollégánk is felvette magát a kamerával. A rekord megszületett, százharmincan fotózták magukat egyszerre. Az önfotózás abbahagyhatatlan, többen még a rekordkísérlet után folytatták. A balassagyarmati család is nyomott levezetésként még egy selfie-t a bazilika előtt.