Szakszervezetek: Tisztességes megélhetést!

Tisztességes megélhetést, valódi munkahelyeket, megélhetést biztosító béreket követelt május 1-jén a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A hagyományos szépasszonyvölgyi majálison szinte minden párt megjelent. Családi napot tartott az MSZP, kitelepült a DK, a Szocdemek, az Együtt-PM, és évek óta itt tart majálist a Jobbik.

Emberhez méltó bánásmódot a munkahelyen, igazságos közteherviselést, tisztességes és igazságos munkatörvénykönyvet, értékteremtő munkahelyeket, tisztességes megélhetést – többek között ezek a követelések hangzottak el május elsején a Szépasszonyvölgyben. Vers Csaba, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének titkára kiemelte: európai munkavállalók szeretnének lenni Magyarországon.
Fodor Pálné, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője arról beszélt: bejegyezték a Magyar Szakszervezeti Szövetséget, a 250 ezer tagot számláló tömörülés megkezdte a munkát, vagyis a fiatalok, nyugdíjasok, munkavállalók képviseletét. A munka törvénykönyvéről hamarosan tárgyalnak a kormánnyal. Az idei május elseje szlogenje az volt: új irányt Európának, új irányt Magyarországnak!
A Jobbik évek óta itt tartja a majálisát. Bognár Ignác városi elnök azt mondta: a munkából élő emberek éhbéren tartását nem tudják elfogadni. Tisztességes munkával tisztességes bért kellene elérni. Családi majálist tartott a völgyben az MSZP. Pál György városi elnök arra hívta fel a figyelmet: az európai baloldal egységes európai minimálbérért kampányol. Ugrálóvár, interaktív gyerekelőadás, arcfestés és kézműves-foglalkozások várták a gyerekeket, a felnőtteket pedig babgulyás. A szakszervezeti majálison idén is az Adáshiba lépett fel. A színjátszó csoport tavaly kapta meg az MSZOSZ díját. Idén is volt egri díjazott: Sike Sándor újságíró vehette át a fővárosban a Magyar Szakszervezeti Szövetség kulturális díját.