Legfontosabb a munkahelyteremtés

A munkahelyteremtés az egyik legfontosabb cél – ezt hangsúlyozta dr. Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő Füzesabonyban május 1-jén. Nemcsak a munkát ünnepelték, hanem hazánk uniós csatlakozásának 10. évfordulóját is. Nyitrai bemutatta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselő-jelöltjét, Dömötör Csabát. Azt mondta: ha elég sokan elmennek szavazni, Heves megyének is lesz képviselője az uniós parlamentben.

2010-ben elég nehéz körülmények között vette át az országot a Fidesz-KDNP kormánya – mondta dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Emlékeztetett arra: a fizetések vásárlóértéke 2010 előtt folyamasosan csökkent, a munkanélküliek száma viszont megduplázódott. Mára a foglalkoztatottak száma – 1992 óta először – elérte a négymilliót. A választási kampányban is három dolgot hangsúlyozott – mondta Nyitrai – : az infrastruktúra fejlesztését, azt, hogy nyertesei legyünk a 2014-ig tartó uniós költségvetési ciklusnak és a munkahelyteremtést. A legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést tartja országosan és Heves megyében is.
Dömötör Csaba európai parlamenti képviselő-jelölt azt mondta: a következő fejlesztési ciklusban az uniós források 60 százalékát munkahelyteremtésre és gazdaságfejlesztésre kell fordítani. A munkahelyeket meg kell védeni a szélsőségektől, el kell utasítani a baloldal eddigi politikáját, azt, hogy igazodási pontként tekintettek Brüsszelre – vélekedik Dömötör. Szerinte ez általában azt jelentette, hogy munkahelyek vesztek el. Elutasítja a szélsőjobb álláspontját is, mivel ők azt mondják: lépjünk ki az unióból. Dömötör Csaba felhívta a figyelmet: amennyiben kilépnénk az unióból, az több százezer munkahely elvesztését jelentené. A Fidesz Heves megyei politikusai azon dolgoznak majd a következő években, hogy beruházások érkezzenek a térségbe, a térség az uniós csatlakozás nyertese legyen, és több munkahely jöjjön létre a megyében – emelte ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselő-jelöltje.