Szakszervezeti képviselőket köszöntöttek

Az elmúlt években nem tettek egyetlen olyan lépést sem, amely a foglalkoztatásnak ártana, sőt, munkahelyeket teremtettek – mondta a polgármester a szakszervezeti tisztségviselők hagyományos, május elseje előtti köszöntésén. Hozzátette azt is: folyamatosan egyeztetnek a legnagyobb ipari vállalatokkal arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek. Fodor Pálné, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője arról beszélt: a kormánytól ígéretet kaptak, hogy a választások után elkezdhetik a tárgyalásokat a munka törvénykönyvéről.

Rengeteg beruházást valósít meg idén a város, a legnagyobb értékűek a belváros-rehabilitáció és a vár felújítása. A déli iparterületen környezeti kár elhárítása is folyik majd, itt egy 15 hektáros fejlesztési terület alakulhat ki – kezdte köszöntőjét Habis László polgármester. A polgármester elmondta: folyamatosan egyeztetnek a legnagyobb ipari vállalatok vezetőivel, arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek, és mit várnak a várostól. A dolgozók munkája nélkül nem gondoskodhatna a társadalom a gyerekekről és az idősekről – emelte ki. A város maga is munkaadó, 1300 alkalmazottja van, és az önkormányzat működteti például azt a vállalatot, amely a legtöbb csökkent munkaképességű embert foglalkoztatja. Igyekszik a város az önkormányzati feladatokat ellátni – mondta -, a munkavállalók érdeke is, hogy a közszolgáltatások jól működjenek.
Az elmúlt években nem tettek egyetlen olyan lépést sem, ami a foglalkoztatásnak ártana, sőt olyan pályázatokat valósítottak meg, amelyek segítségével munkahelyeket teremtettek – tette hozzá a polgármester.
Fodor Pálné, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője az új konföderációról beszélt, ez a tömörülés Magyar Szakszervezeti Szövetség néven működik, 250 ezer tagja van. További bővülést remélnek. Bízik abban, hogy hamarosan elkezdhetik a kormánnyal a tárgyalásokat.
A munkavállalók és az ország sorsát is az új munkahelyek viszik előre, munkahelyteremtést kérnek országosan és Egerben is. Most a legfőbb céljuk, hogy a szakszervezeti, érdekvédelmi munkába bevonják a fiatalokat is, megalakították az ifjúsági tagozatot. A céljaik a régiek: a munkavállalók érdekeinek védelme – emelte ki a képviselet-vezető.