Maklári éremeső

A maklári kötélugrók a hazai rendezésű Mesterek Tornáján igazán kitettek magukért. A Kismesterek díján kívül mindent megnyertek. A válogatottak legközelebb a hongkongi világbajnokságon szerepelnek.

Több sportágban is létezik a Mesterek Tornája elnevezés. Így van ez a kötélugróknál is. A hétvégi, egri ZF Lenksysteme Mesterek Tornája és Demo versenyen az elmúlt két év legjobbjai indulhattak. A 15 év alattiak a kismester, míg a 15 év felettiek a nagymester címért. Nevezhetjük akár kötélugró háromtusának is, hiszen a végső helyezéseket két gyorsasági, vagyis a 30 mp és a 180 mp, valamint a szabadon választott együttes eredményei alapján számítják ki.
A Maklári Lenksysteme Sport Klub kötelesei hagyományosan a legjobbak közé tartoznak, ezekről a versenyekről mindig jó helyezésekkel térnek haza. Összesen 28 nevezés érkezett, ebből 12-en a makláriaktól.
A nagyoknál Bánhegyi Hanna lett a Nagymester. A szabadon választotton kívül, ahol második lett, mindent megnyert. A kötélugrás nem csak a lányok sportja. Erre jó bizonyíték Bauer Ákos, aki szabadon választott gyakorlatával meg tudta előzni a végső győztes, Bánhegyi Hannát is.
A Nagymestereknél a legjobb nem maklári teljesítménye a hetedik helyre volt elég. A kicsiknél az élen álló makláriak, Bánhegyi Flóra és Kovács Réka rontottak a saját gyakorlatnál, így a legjobb maklári Kovács Réka lett az összetett 3. helyével, Flóra a negyedik. A legjobbak a július végi hongkongi világbajnokságon szerepelhetnek.