Hétvége Egerben

Eger gasztronómiai programokkal készül a hosszú hétvégére: a várban Egri Csillag Borfesztivált, a Máraiban gasztrofesztivált szerveznek. A rendezvényeket könnyűzenei koncertek kísérik.

Finom borokat, különleges ínyencségeket lehet majd megkóstolni Egerben a hosszú hétvégén. A Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpontban többek között szőlőlekvárt, kecskegomolyás rétest, bikavéres mézet kínálnak majd a Tavaszi Gasztrofesztivál látogatóinak május 2-án. Az ételkóstolók mellett családi programok, koncertek teszik teljessé a fesztivált.
Az egri várban három napon át a boré lesz a főszerep: a bikavér fehér párját, a fiatal cuveé-t, az Egri Csillagot ünneplik, mely 2010-ben indult útjára. A III. Egri Csillag Borfesztiválon május 2-án és 3-án 23 borász közel ötven borát mutatja be, emellett koncertek is várják a várba látogatókat.
Most még saját örömükre selfie-znek a főiskolások az egri bazilika előtt, május 1-jén már egy világrekord-kísérlet miatt várják ide őket. Budapest és Szeged után Eger szeretné elnyerni a tömeges selfie-készítés világrekordját. Az egri tömeges selfie-n május 1-jén délután 4-től 8-ig lehet majd fotózkodni az Eszterházy téren.