Egri Borterasz – folytatás

Folytatódik a borászatok és Kis-Dobó téri éttermek együttműködése Egri Borterasz néven. A kezdeményezés a Kékfrankos borok népszerűsítésére életre hívott országos programsorozat nyomán indult el, a sikeren felbuzdulva májusban a Kisburgundi kerülhet asztalokra a hozzá illő ételekkel.

Sikeres volt az első Kis-Dobó téri Borterasz program. Öt borászat és ugyanennyi vendéglátó egység csatlakozott Egerben a Kékfrankos borokat népszerűsítő országos rendezvénysorozathoz, áprilisban a Kis-Dobó téren várták különleges gasztronómiai és borkóstolási ajánlatokkal az érdeklődőket. Az éttermek a borászatok különböző évjáratú Kékfrankosaihoz kínáltak ételeket.

dr. Dula Bence főszervező a programzáró sajtótájékoztatón azt mondta, tapasztalataik szerint szükség van a minőségi nedűk fogyasztásának más kulináris élvezetekkel közösen való népszerűsítésére. Céljuk az értékközvetítés és nem a fesztiválokat jellemző hangos programok megvalósítása volt.

A siker alapján folytatni szeretnék az Egri Borterasz sorozatot, májusban várhatóan a Kisburgundi, vagy Pinot Noir lesz a középpontban. Várják további borászatok csatlakozását.