ZF-Eger – Újpest VSE 10-6

Az idei bajnokságban a bronzéremért mérkőzik a ZF-Eger női OB I-es vízilabda csapata. Az Eger – Újpest párharc első felvonását az egri lányok nyerték négy góllal Egerben. A második találkozó kedden este lesz a budapesti Hajós Alfréd uszodában.

Ha már a döntőbe nem sikerült bejutni, akkor a tavalyi bajnoknak illik megszereznie a harmadik helyet – ezt többen is hangoztatták a bronzcsata első, egri mérkőzése előtt. A másik ágról az Újpest együttese jutott el a kisdöntőig, az Egerhez hasonlóan ők is három mérkőzésen maradtak alul a Dunaújvárossal szemben. Ez számukra mindenképpen előrelépés, hiszen tavaly az utolsó előtti, hetedik helyen zártak. Ács Bertalan csapatában kevés a góllövő, a két meghatározó játékoson, Kisteleki Hannán és Sikter Diánán kívül a többiek a komolyabb csapatok ellen ritkán képesek jó teljesítményre. Így volt ez az egri mérkőzésen is. A második negyed végén 7-3-ra vezetett az eger, de azt is írhattuk volna, hogy ZF-Eger – Kisteleki Hanna 7-3, mert a többiek nem voltak képesek bevenni Gangl kapuját. Fordulás után Sikter is betalált kétszer, Kisteleki is lőtt még egy gólt, vagyis 6 találatig jutottak a lilák. Egri oldalon most különösen Ráski Lillának ment jól a góllövés, négyszer volt eredményes, de rajta kívül még öten dobtak legalább egy gólt az egriektől. 10-6-ra nyerte az első mérkőzést az Eger.
A második mérkőzés kedden este 18:30-tól kezdődik a budapesti Hajós Alfréd uszodában. A mérkőzés után Kelemen Attila úgy fogalmazott: úgy mennek a fővárosba, hogy már kedden szeretnék lezárni a két nyert mérkőzésig tartó bronzcsatát.