Megyei közgyűlés

Tizenegy napirendi pontot tárgyalt mai ülésén a Heves Megyei Közgyűlés. A rendőrség beszámolóját követően elfogadták a megye 2013-as költségvetését, együttműködési megállapodást kötöttek a Mátra Térségi TDM-el és több tájékoztatót is elfogadtak.

A megyei közgyűlés első napirendi pontja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság 2013-as beszámolója volt. A megye közbiztonságának helyzetéről, az elvégzett intézkedésekről Czinege László megyei rendőrfőkapitány adott tájékoztatást. Mint mondta: tavaly elsődleges feladata volt a rendőrségnek a megyében a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények számának csökkentése, a
lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása. Összességében csökkent a bűncselekmények száma, ugyanakkor több volt a közúti baleset, a közbiztonság javítása érdekében megerősítették a gyalogos szolgálatot.
Kiemelte a polgárőrség munkáját, mint mondta: az önkéntesek nagyban hozzájárulnak a rendőrség eredményes tevékenységéhez. A közgyűlésen elfogadták az elnöki jelentést és módosították a 2013-as költségvetésről szóló önkormányzati rendeletet. 2013-ban a megyei önkormányzat és a hivatal bevétele 608 millió forintot tett ki, a kiadási főösszeg 546 millió forint volt. A pénzmaradványt az idegenforgalom, turisztika, kommunikáció területein használják fel, de ebből adnak majd támogatásokat a megyei szervezeteknek, de jelentős részét területfejlesztési feladatokra fordítják majd. Középtávú együttműködési megállapodást kötöttek a Mátra Térségi TDM-el. A képviselők zárt ülésen döntöttek a Telekessy István területfejlesztési díj adományozásáról.