FODISZ regionális futball döntő

A Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége több sportágban is rendez országos versenyeket. Ehhez a selejtezőket régiónként rendezik. Az Észak-Magyarországi Régióban, labdarúgásban Egerben volt a döntő, ahonnan az elmúlt évekkel ellentétben nem az alsózsolcaiak, hanem a miskolciak jutottak tovább.

A FODISZ, vagyis a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen rendezi ezt a versenysorozatot. A hét régióból és Budapestről a győztesek jutnak be a zánkai országos döntőbe, ami május utolsó vasárnapján lesz.
Az Észak-Magyarországi Régió döntőjébe Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye két-két legjobb III-IV. korcsoportos csapata jutott be. Borsodból a Miskolc és az Alsózsolca, Nógrádból a Salgótarján és a Pásztó, míg Heves megyéből a Heves és az egri Móra indított csapatot. A Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola bitumenes pályáin lejátszott csoportmeccsek után az egyik ágról a régió eddigi legjobbja, az Alsózsolca, míg a másik oldalról a miskolci Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 10 fős csapata jutott be a döntőbe. 2007 óta a narancs mezes zsolcaiak a megye és a régió legjobbjai, most viszont megelőzték őket a miskolciak, akik 2-1-re nyertek a döntőben. A bronzmeccsen az egri Móra szintén 2-1-re győzött a Pásztó ellenében, így a megosztott 5. hely a Hevesnek és a Salgótarjánnak jutott.
Gólkirály a miskolci Szikora Mihály, a legjobb kapus és mezőnyjátékos címet az alsózsolcaiak vitték el Budai Lóránd és Bódi Krisztofer révén.