Döntőben az Eger: ZF-Eger – Szeged 11-5

A férfi vízilabda OB I mindkét elődöntőjében három mérkőzésre volt szüksége a Szolnoknak és az Egernek, hogy biztosítsa helyét az idei fináléban. A ZF-Eger a végén örömjátékkal győzte le 11-5-re a Szegedet a két csapat harmadik, pénteki mérkőzésén. A szintén három nyert mérkőzésig tartó Szolnok-Eger döntő május 10-én indul.

Az első két mérkőzést a ZF-Eger nyerte. Hazai pályán 14-8-ra, Szegeden pedig 10-8-ra verték ellenfelüket, így már csak egy győzelem hiányzott Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapatának a döntőbejutáshoz. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó szegediek bele is kezdtek az első negyedben. Már 4-1-re is vezettek a kék sapkás Tisza-partiak, de innen zsinórban négy gólt dobva 5-4-re átvették a vezetést a hazaiak. A félidő 6-5-ös egri vezetésről indult. Innentől viszont mintha csak elzárták volna a szegedi gólcsapot. A hátralevő 16 percben egy találatot sem szereztek a vendégek, miközben az egriek még ötször bevették Nagy Viktor kapuját. A szegedieknek még dupla emberelőnyből sem sikerült betalálni. Összesítésben 3-0-val jutott túl a Szegeden a ZF-Eger. A döntőben a Honvédot szintén három mérkőzésen búcsúztató Szolnok lesz az egriek ellenfele, vagyis megismétlődik a tavalyi döntő. Az első meccs Szolnokon lesz, mivel az alapszakaszban ők az első, az Eger pedig a második helyen végzett.
A döntő – az elődöntőhöz hasonlóan – három nyert mérkőzésig tart. Az első találkozót a tervek szerint május 10-én, Szolnokon tartják. Előtte azonban még a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulójában, május 3-án az olasz Pro Recconál vendégeskedik az Eger.