Gyakorlatorientált képzés

Az első lépések már megtörténtek, a jogszabályi hátteret viszont még ki kell alakítani a duális képzési modell bevezetéséhez. Az Eszterházy Károly Főiskola számos képzését alakítaná át, több gyakorlatra lenne lehetőségük a hallgatóknak. A fejlesztés elsősorban a Gazdaságtudományi Kart érinti majd.

450 millió forintot nyert pályázaton a gyakorlatorientált képzési rendszer kidolgozására az Eszterházy Károly Főiskola. Februárban már el is kezdődött egy duális felsőoktatási képzési rendszer kidolgozása. Egyelőre a közös tervezésé a főszerep, a szükséges jogszabályi hátteret hazánkban még ki kell dolgozni.
A fő csapásirány a Gazdaságtudományi Kar bevonása a képzésfejlesztésbe. Ehhez olyan külföldi partnerintézményekkel működne együtt az EKF, ahol már működik a duális képzésmodell.
Nemcsak felsőoktatási intézményekkel, hanem helyi vállalkozásokkal is szorosabbra fűzné az együttműködést az egri főiskola. A hallgatók a kiválasztott vállalkozásoknál sajátíthatnák el a szakukhoz kapcsolódó, legfontosabb gyakorlati tudnivalókat, az elmélet pedig továbbra is a főiskolai feladata maradna.