Bölcsődék Napja

Idén negyedik éve, hogy megemlékeznek a kisgyermeknevelőkről. A Bölcsődék Napjának ez évben Eger adott otthont. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár köszönte meg a bölcsődében dolgozók áldozatos munkáját.

Idén negyedik éve, hogy megemlékeznek a kisgyermeknevelőkről. A Bölcsődék Napjának ez évben Eger adott otthont. A sokéves csökkenés után pozitívum, hogy emelkedni kezd a bölcsődei férőhelyek száma – emelte ki a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke.
Az elnök elmondta azt is: szerinte probléma viszont, hogy a minőség rovására megy a tömegképzés, ezen véleménye szerint változtatni kellene. Habis László polgármester kiemelte: a bölcsődei munka megkapta az államtól a várt elismerést, pozitív, hogy már fél éves kortól járhatnak bölcsődébe a kisgyermekek. Hozzátette: Egerben három bölcsőde fog megújulni és férőhelyeket is bővítenek, közel 350 millió forintból. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár felhívta a figyelmet az utóbbi néhány év bölcsődei felújításaira. E mellett megköszönte a bölcsődében dolgozók áldozatos munkáját.
Az államtitkár miniszteri elismeréseket is átadott. Az elismeréseket az ország legkiválóbb és legodaadóbb kisgyermeknevelői kapták meg.