Férfi OB I.: ZF-Eger – Szeged 14-8

A férfi vízilabda elődöntő első, egri találkozóján 14-8-ra nyert a ZF-Eger a Szeged ellen. A három nyert mérkőzésig tartó párharc következő összecsapása szerdán lesz Szegeden, majd pénteken ismét Egerben találkozik a két csapat.

Inkább Vincze Balázsnak, a vendég szegediek trénerének adott több előzetes fejtörést az első elődöntő, hiszen Szivós Márton és Sánta Dániel személyében két meghatározó játékosát vesztette el csapata éppen a play off előtt. A másik oldalon egyedül Salamon hiányzott.
Az első negyedben rendesen megszórták egymást a csapatok, 4-4 volt ekkor az állás, többnyire az Eger kapaszkodott a Szeged után. A második nyolc percben, 6-5-ös egri vezetésnél büntetőt kapott a Szeged, Molnár lövését az egyébként is egyre jobban védő Bisztritsányi kifogta, a megúszásból Lőrincz lőtt gólt Nagy Viktornak. 6-6 helyett 7-5-re vezetett a ZF. Innentől egyre nőtt a két csapat közötti különbség, köszönhetően a javuló egri védekezésnek és támadójátéknak. A harmadik negyedben például lenullázta a Szegedet az Eger, azt a játékrészt 3-0-ra nyerték Gór Nagyék. A vége 14-8 lett a ZF-Egernek.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc első találkozója után így most 1-0-ra az Eger vezet. A következő összecsapás szerdán lesz Szegeden, majd pénteken ismét Egerben találkozik a két csapat.