A Föld napja

Háztartásban használható környezetbarát termékekkel, gyógynövényekkel, gyógyteákkal ismerkedhettek többek között az érdeklődők a Föld napjának egri programjain, de kiszámíthatták például egy család ökolábnyomát, vagy megismerhették az Eger-patak élővilágát is. A érsekkerti rendezvényt az egri önkormányzat civil szervezetekkel, közintézményekkel közösen szervezte meg.

Természetismereti játékokkal, bemutatókkal várták a kicsiket a Föld napi programokon az Érsekkertben. A gyerekek többek között a Föld élővilágával, természeti kincseivel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasznosítással ismerkedhettek. Sokan már az otthoni háztartásban is figyelnek a környezettudatos életmódra.
A civil szervezetek sátrainál a felnőttek is kaptak hasznos információkat, többek között komposztálással, gyógynövények termesztésével, biogazdálkodással, környezetbarát termékekkel, gyógyteákkal, egészségfejlesztéssel kapcsolatban.
Az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói többek között az Eger-patak élővilágát mutatták be.
A Föld napi programokat az egri önkormányzat civil szervezetekkel, közintézményekkel közösen szervezte meg.
A Föld napját 1970 óta ünnepeljük minden év április 22-én. Magyarországon 1990 óta szerveznek programokat, hogy felhívják a figyelmet a Föld értékeinek megóvására.