Eger-kert

Elindult az elöregedett vagy hiányzó növények pótlása a városban. A Városgondozás az új növények többségét saját díszfaiskolájából ülteti ki a város különböző pontjaira.

A Városgondozás díszfaiskolája három éve működik. Akkor azért hozták létre, mert a cég évente több mint százmillió forintot fordított parkgondozásra. A díszfaiskola megnyitásával a költségek csökkenhettek, hiszen a Városgondozás saját kertészetet is nyitott itt, fóliasátraik is vannak. A város így gazdaságosabban végezheti el a parkfelújításokat. A közel kéthektáros területen több százféle, több tízezer darab növény van.
A kertészkedésnek most van a szezonja, egyre többen ismerik a helyet, a díszfaiskolát, de itt is érződik a válság – mondja Jakab Zoltán igazgató. A Városgondozás is csatlakozott szolgáltatóként az Eger-kártyához. Arról is beszélt az igazgató: elindult már egy ütem szerinti növényültetés is a városban. Folyamatosan mérik fel: honnan hiányoznak növények, vagy hol vannak elöregedett fák, cserjék, bokrok. Azokat is pótolják – elsősorban saját termesztésű növényekkel.