Művészetek találkozása a Kepesben

Nemcsak kiállító tér, hanem a társművészetekkel szorosan együttműködve kortárs művészeti központ szeretni lenni a Kepes-mondta Offenbacher Ferenc, a Kepes Intézet igazgatója. Ennek első lépéseként májusban bérletes koncertsorozatot indítanak el az Egri Szimfonikus Zenekarral, és nyitnak a fiatalok felé is: teret adnak a Slam Poetry költőversenynek .

Májustól nyit a Kepes Intézet az egri zeneszerető közönség és a fiatalok felé is, mondta a központ igazgatója. A képzőművészeti programokat más társművészeti műfajokkal, pl. zenével, tánccal, irodalommal vonnák össze.
Április elején megállapodás született a Kepes Intézet és az Egri Szimfonikus Zenekar között: ennek köszönhetően májustól bérletes koncertsorozatot indítanak. A koncertek egy-egy kiállítások tematikájához kötődnek majd, így többek között a nyáron nyíló kínai tárlatot, vagy a Hamvas Béla kiállítást is kíséri majd egy-egy koncert.
A fiatalokat is várja a Kepes, május 3-án rendezik meg a Slam Poetry költőversenyt.Szombaton Fodor Gyula fotográfus alkotásaiból nyílik tárlat. A fotók mellett a művész makettjei is láthatóak majd a kiállításon, melyek egy-egy építészeti alkotást ábrázolnak.
A kiállítás anyaga Oxfordból érkezik Egerbe, a művész az elmúlt évek utópiáinak hatásait idézi meg.
A közeljövőben egy újabb állandó kiállítás is helyet kap majd a múzeumban: látható majd Kepes György mintegy 1600 darabos fotógyűjteménye is.