Sonka, tojás, locsolkodás

Idén is egyre több sonka és tojás fogy a húsvéti készülődés időszakában. A kisállatkereskedésekben is nőtt az érdeklődés, húsvéti nyulak iránt. Az árusok szerint a tavalyi árakon tudják kínálni az ünnephez tartozó ínyenc falatokat. A fogyasztóvédelem ilyenkor fokozottan ellenőrzi az akciós termékeket és a vásárlók korrekt tájékoztatását.

Idén is vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják az ünnepi bevásárlást, de sokan beszerezték már az alapanyagot a húsvéti menühöz.
A kölnivízért cserébe általában már csokitojás jár, de hagyományos piros tojások is várnak a locsolókra.
Idén nem változott a füstölt sonka ára az árusok szerint, a kereslet az utóbbi napokban jelentősen emelkedett.
A kisebb tojásokhoz már 35 forintért hozzá lehet jutni, de 40-45 forintért is árulják a húsvéti teríték elengedhetetlen részét. A fogyasztóvédelem is készül az ünnepre. Fokozottan ellenőrzik az akciók valósságát, a vásárlók korrekt tájékoztatását.
A húsvét előtti dömping a kisállat kereskedésekben is tapasztalható, ilyenkor a nyuszik iránt nő a kereslet. Az állatvédők és a kereskedők a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet.
Amennyiben valaki mégis ráun az ünnepek után újdonsült kedvencére, érdemes tájékozódni, ugyanis idén több helyen visszaveszik az állatokat.