Nem jutott a döntőbe az Eger: ZF-Eger – Szentes 6-9

A tavalyi bajnok Eger és az ezüstérmes Szentes idén már az elődöntőben összecsapott egymással. Az első két találkozót a szentesiek nyerték büntetőkkel 12-11-re, illetve rendes játékidőben 9-8-ra. A harmadik, egri meccsen is a Csongrád megyeiek nyertek, így a Dunaújváros mellett ők jutottak be a női vízilabda bajnokság döntőjébe. Az Eger a harmadik helyért az Újpesttel mérkőzik.

Meccs előtt mindkét oldalon igyekeztek úgy tenni a játékosok és a szakvezetők, mintha egy szokásos bajnoki találkozó következett volna, pedig hétfő este jóval többről volt szó. Az elődöntő első két mérkőzését megnyerő szentesiek nyugodtan játszhattak – asztaliteniszes szóhasználattal, még három mérkőzéslabdájuk volt a döntőbejutáshoz. Ezzel szemben a fehér sapkás hazaiaknak győzelmi kényszer alatt kellet teljesíteniük ezen az estén. Vereség esetén ugyanis már csak a bronzéremben bízhattak.
A kék sapkás Szentes rögtön két góllal nyitott az első negyedben. Hiába kért időt Kelemen Attila, az egriek mestere, újabb találat ebben a játékrészben már nem esett. Nem úgy a másodikban, ahol Somhegyi Noémi vette hátára a csapatot – három találatával kiegyenlített az Eger, 3-3 volt a félidőben. A nagyszünetben mindkét edző külön is foglalkozott a két kulcsjátékossal, a szentesi Kövér-Kiss Rékával és az egri Czigány Dórával. A harmadik nyolc percben hiába védett jól Gangl Edina, elől nem vagy csak ritkán találtak rést a szentesi védelmen az egriek. 6-5-ös szentesi vezetésről indult a végjáték. Az utolsó nyolc perc egyértelműen a Szentesről szólt. Az addig gól nélküli Kövér-Kiss távolról kétszer is bevette az egri kaput, míg a másik oldalon rendre a blokkban akadtak el a próbálkozások. A szervezettebb és célratörőbb játékot mutató Szentes 9-6-ra nyert, vagyis összesítésben 3-0-val jutottak be a döntőbe, ahol a Dunaújváros lesz az ellenfelük. Az újvárosiak szintén három mérkőzésen jutottak túl az Újpesten. A tavalyi bajnok Eger az Újpesttel mérkőzik a bronzéremért.