IQ Pont szakmai délután

Szakmai tudományos és kulturális délutánt szervezett az IQ Pont Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola. A diákok két napon keresztül hallgathattak előadásokat számos témában.

A 17 éves IQ Pont másodszor szervezett előadássorozatot, amelynek keretében a diákok többek között továbbtanulásuk, elhelyezkedésük lehetőségeiről kaptak tájékoztatást, illetve előadásokat hallhattak számos témakörben. Ezek között a drogprevenciós felvilágosítás épp úgy szerepelt, mint a sport és az üzlet összefüggései, vagy az egészséges táplálkozás kérdései.
A megnyitón Farkas József, az iskolával kapcsolatban álló Sanatmetal ügyvezető igazgatója arra hívta föl a tanulók figyelmét, hogy rajtuk múlik, milyen életpályát választanak, az innovatív iskola pedig ebben segítséget nyújt nekik. Az IQ Pont felsőoktatási partnere nevében dr. Horváth Csaba docens, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet igazgatója az egyetem adta lehetőségekre hívta föl a diákok figyelmét. A szakmai naphoz a diákok munkáiból összeállított kiállítás is kapcsolódott.