Föld napja Egerben

Többek között Eger természeti értékeiről, a környezettudatos otthonról, a szelektív hulladékgyűjtésről szerezhetnek hasznos információkat a Föld napjának egri rendezvényén az Érsekkertben. Az önkormányzat civil szervezetekkel, közintézményekkel összefogva április 22-én egész napos programokkal várja az érdeklődőket.

Földközelben.Használni, de legalább nem ártani. – ez a hippokratészi idézet a szlogenje az idei Föld napi programoknak Egerben. A szervezők a természetközeli, környezettudatos életmódra szeretnék felhívni a figyelmet.
A programokat az egri önkormányzat civil szervezetekkel, közintézményekkel közösen szervezi meg.
Az Érsekkertbe kilátogatók megismerhetik többek között az Eger-patak kultúrtörténeti és ökológiai szerepét, élővilágát, a város védett növényeit, a háztartásban előforduló veszélyes készítmények egészség- és környezetkárosító hatásait, a gyógynövényeket, és a természetvédők munkáját is, de részt vehetnek népegészségügyi szűréseken is. A programra a gyerekeket is várják mesejátékkal, papírszínházzal, természetismereti játékokkal, 17 órától pedig megrendezik a Critical Mass bringás felvonulást. A Föld napi programok 10 órától 19 óráig zajlanak majd az Érsekkertben.