Férfi OB I.: ZF-Eger – Vasas 12-7

Az elmúlt hétvégén véget ért a férfi vízilabda bajnokság alapszakasza. A bajnoki címvédő egriek az utolsó fordulóban, hazai pályán öt góllal nyertek az ötödik helyen álló Vasas ellen, így a második helyről várják a felsőházi rájátszást. Az elődöntőben a harmadik Szeged lesz az ellenfél. A párharc három nyert mérkőzésig tart.

A meccs előtt Mátéfalvy Csabát, a Vasas edzőjét kellett gyúrni. Azért ennyire nem volt feszült a helyzet a két csapat összecsapása előtt. A Szolnok 12 góllal nyert az Ybl ellen, így az egriek a mérkőzés eredményétől függetlenül a második, míg a Vasas az ötödik helyről várhatta a folytatást. Presztízs szempontjából annál többet számított ez a találkozó, főleg a hazaiaknak, akik szerdán a BL-ben Barcelonában kaptak ki négy góllal. A rájátszás előtt kell az önbizalom, és mi más növelné azt, mint mondjuk egy Vasas elleni győzelem.
Ez már nem a régi idők Eger-Vasas derbije volt, de ettől függetlenül élvezetes mérkőzést játszottak a csapatok. Steinmetz Ádám révén a Vasas szerzett vezetést, de ekkor vezettek először és utoljára az angyalföldiek. Dabrowski Nobert és Petrovai Márton csapata fokozatosan húzott el az ellenféltől. A félidőben két, a harmadik negyed után három, majd a végén már öt gólos különbség volt a két csapat között az egriek javára. 12-7-re nyert és győzelemmel zárta az alapszakaszt a ZF-Eger.
Az 5. Vasas az 5-8. helyért, míg a második Eger a döntőbejutásért játszik, méghozzá a harmadik Szeged ellen.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc első összecsapása Egerben lesz, április 19-én szombaton, 18 órától. A másik elődöntőben a Szolnok a Honvéddal mérkőzik. A győztesek a döntőben találkoznak, míg a párharcok vesztesei a harmadik helyért mérkőznek.