Választás után

A választási törvény előírja, hogy a jelölő szervezeteknek, pártoknak és jelölteknek a választást követő 30 napon belül el kell távolítaniuk a választási plakátokat, matricákat a közterületekről. A Fidelitas már el is kezdte a munkát, ugyanakkor arra kérik a jelölteket, hogy minél előbb tegyenek eleget ennek a törvényi határozatnak.

Március 27-én a Kúria döntése értelmében a villanyoszlopokra is ki lehetett helyezni a választási plakátokat, matricákat. Ezzel a lehetőséggel a legtöbb párt, jelölő szervezet és jelölt élt is. Aki már dolgozott ilyen plakátokkal, az tudja, hogy ezeket sokkal könnyebb felhelyezni mondjuk egy lámpaoszlopra, mint eltávolítani onnan. Pedig a választások után ez utóbbi munka vár most a pártok és jelöltek mögött álló segítőkre, szervezetekre.
Lombeczki Gábor, a Fidelitas megyei szervezetének elnöke azt mondja, ők nem csak a kihelyezésben segítették a Fideszt, hanem a plakátok eltávolításában is. A választási törvényben ugyanis az szerepel, hogy a jelölő szervezeteknek, pártoknak és jelölteknek a választásokat követő 30 napon belül el kell távolítaniuk a választási plakátokat.
Vannak olyan települések, mint például Novaj, ahol már le is szedték a plakátokat. Ha az adott határidőig mindez nem történik meg és a városnak kell eltávolíttatni a választási plakátokat, akkor a felmerülő költségeket kiszámlázhatják az adott szervezetnek, illetve jelöltnek.