Gárdonyi költészete

A Gárdonyi Házban is megünnepelték a magyar költészet napját. Április 11-én Gárdonyi Géza egykori otthonában rendhagyó tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket, ahol az író költészetét is megismerhették a vendégek.

Megnyílt a Gárdonyi Ház a magyar költészet napján. József Attila születésének évfordulóján Gárdonyi Gézára is emlékeztek Egerben, egykori otthonában szervezett rendhagyó tárlatvezetéssel.
Elhangzott, Gárdonyi: „A természet kalendáriuma” című, eddig csak titkosírással ismert írása az ünnepi könyvhéten jelenik majd meg. Az 1952-ben múzeumként is megnyílt Gárdonyi Ház történetén túl az Egri Csillagok írójának munkáiról, titkosírásáról is hallhattak az érdeklődők.
A magyar költészet napján Gárdonyi Géza költészetéről szólva elhangzott: Gárdonyinak a vers pillanatnyi villanást jelentett, érzelmeinek egyik legkönnyedebb kifejezését. Verseinek témája éppen ezért leginkább a szerelem volt. E mellett írt a természetről és barátait is sokszor szólította meg versben. A résztvevőket egy közös, verses délutánra is meghívták a szervezők.