Női OB I.: ZF-Eger – Szentes 11-12

A női vízilabda OB I elődöntőinek első mérkőzéseit szerdán játszották a csapatok. Az Újpest a Dunaújvárost, a ZF-Eger a Szentest fogadta. Az első fordulóban idegenbeli győzelmek születtek. Egerben hiába vezetett négy góllal is a bajnoki címvédő ZF-Eger, a végén büntetőkkel a Szentes nyerte az első találkozót. Folytatás szombaton, Szentesen.

Eger-Szentes, vagyis a tavalyi finálé ismétlődött meg a 2013/14-es szezon egyik elődöntőjében. A két csapat idei bajnoki találkozóin egri győzelem mellett egy döntetlen született egy hónappal korábban, Szentesen. Mindkét együttes a legjobb összeállításban várhatta az első elődöntőt.
Tóth László csapata az első félidőben egyre nagyobb hátrányba került a címvédő egriekkel szemben. A hazaiak ekkor minden góljukat akcióból lőtték. Már négy góllal, 7-3-ra is vezetett az egri csapat, amikor hosszú hajrába kezdett a Szentes. A négy találatig jutó Kövér-Kiss Réka vezérletével a harmadik negyed végére kiegyenlítettek a szentesiek. Czigány Dórát és Ráski Lillát jól vették ki a játékból, Kádár Ildikó pattintott lövései közül pedig kettő is utat talált Gangl kapujába. A másik oldalon ezzel szemben jobbára csak a kapufát sikerült eltalálni. Az utolsó negyed végén, 9-9-nél mégis volt esély az egri győzelemre, de az a próbálkozás kimaradt, következtek a büntetők. Ebben a Szentes volt a jobb, összesítésben 12-11-re, büntetőkkel a Csongrád megyeiek nyerték az első elődöntőt.
Ahogy Kelemen Attila is fogalmazott, mindössze annyi történt, hogy „a rögösebb útra lépett a címvédő”. Lehet még javítani, legközelebb szombaton, amikor Szentesen játszik a csapat. A másik párban, az Újpest – Dunaújváros összecsapáson is vendéggyőzelem született. 13-10-re nyertek az újvárosiak. A döntőbejutáshoz három győzelemre van szükség.