Az Egri VSI Magyarország legjobb sportiskolája

Az Egri Városi Sportiskola 2009 és 2011 után harmadszor lett az év sportiskolája Magyarországon. A Sportiskolák Országos Szövetségének fővárosi díjkiosztó gáláján a 2013-as év legjobbjait értékelték. Az egriek 1082 pontot gyűjtöttek. Egyéniben az egri Török Zsolt lett az év sportiskolás birkózója.

A díjátadó előtt a SIOSZ elnöke, Kovács Géza és a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence is kiemelte, hogy különösen a köznevelési típusú iskoláknál mérhető le az elmúlt évek támogatásának, munkájának eredménye. Egyre több versenyzőről lehet elmondani, hogy ebben a rendszerben nevelkedett, innen került ki világversenyre. Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára példaként az Universiade-győztes Biczó Bence úszót, vagy éppen a gyorskorcsolyázó, a Szocsi Téli Olimpián is versenyző Liu Shaolin Sándort emelete ki. Mindketten elismerésben részesültek az idei díjátadón.
A 19 egyesületi típusú sportiskola között évek óta kimagasló eredményeket ér el a 11 szakosztállyal működő Egri Városi Sportiskola. Az 500 főnél kevesebb igazolt sportolót versenyeztető iskolák között a 2013-as eredmények alapján – 2009 és 2011 után – harmadszor lett az Egri VSI Magyarország legeredményesebb sportiskolája.
1082 pontot, a második szombathelyieknél több mint háromszázzal többet gyűjtöttek az egri sportiskolások. A nemzetközi és hazai versenyeken különösen a shotokan karatésok szeretek sok pontot. Az év sportiskolás versenyezője címet 12 sportágban ítélték oda. A birkózók közül az egri Török Zsolt nem először részesült ilyen elismerésben. Távollétében a díjat egyik edzője, Lakatos András vette át.