Zendül a zöld

Többek között a zeneiskola és a Pódium növendékei is felléptek szombaton a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A tehetség hónapja országos rendezvénysorozat részeként az alkotónapon a város művészeti csoportjainak előadásait láthatta a közönség. A tehetségnap célja, hogy felhívja a figyelmet a város alkotó közösségeire és kedvet csináljon a gyermekek részvételéhez.

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei is bemutatkoztak a Zendül a zöld tehetségnapon. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Balassi Bálint Általános Iskola, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, a Pódium Tánc- és Balettiskola, valamint a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács vezetői és tanítványai is részt vettek a tehetség hónapja alkotónapján.
Az egyik szervező, K. Fekete Mária elmondta, az alkotónap egy országos programsorozat része, amely a tehetséggondozásban részt vevő növendékeknek és pedagógusaiknak biztosít lehetőséget a bemutatkozásra, valamint arra, hogy ezzel másoknak is kedvet csináljanak.
A zenés, táncos bemutatókon kívül a gyerekek rajzait is kiállították, valamint az érdeklődők kipróbálhatták a különböző technikákat.
A tehetség hónapja rendezvényei között szerepel még A művészet mindenkié című szabadtéri kiállítás a Vitkovics Házban, április 10-én a Kukacok tánca flashmob, illetve 11-én a Rajzolni jó!, ahol a street art alkotófolyamataiba pillanthatnak be az érdeklődők az egri bevásárlóközpontban. Április 14-én pedig szülői klubot tartanak a Balassiban Segítség tehetséges a gyermekem?! címmel.