Megújuló játszóterek

Két lakótelepi játszóteret újítanak fel Egerben, a Rákóczi úti háztömbök mögött. A beruházás összköltsége közel bruttó tízmillió forint.

A csúszda becsomagolva, a homokozó a helyén, már csak a hinta alatt burkolják le ütéscsillapító gumilappal a Rákóczi út 9-11. alatt lévő társasház mögötti játszótéren. A felújításra azért volt szükség, mert az eddigi eszközök elavultak, még a hetvenes-nyolcvanas években kerültek ide.
Dolgoznak a Rákóczi út 32.-42. közötti háztömbök mögött is, ahol szintén három eszközt: hintát, homokozót és forgótárcsát kapnak majd a gyerekek, a régi hintákat elbontják. Ezen a helyszínen azonban a Városgondozás Eger Kft.-vel együtt parkosítást is végez a város. Járdaszakaszt építenek, növényeket telepítenek erre a területre, és kihasználják a patak közelségét is.
Koósné Nagy Ildikó hozzátette: a két beruházás összköltsége közel bruttó tízmillió forint, melyet még a tavalyi fejlesztési keretből fedeznek. Erre az évre közel tízmillió forint áll rendelkezésre, melyből főképp a Felsőváros területén terveznek felújításokat. Egerben több mint nyolcvan játszótér van, felújításuk 1995 óta zajlik, eddig több mint felét sikerült is felújítani. A most korszerűsített játszótereket várhatóan április végén vehetik birtokba a gyerekek.