Honvédelmi vándorkiállítás Egerben

A 166 éves Magyar Honvédség tiszteletére nyílt kiállítás szerdán, az egri bevásárlóközpontban. A Heves Megyei Védelmi Bizottság és a Dobó István Vármúzeum közös szervezésében megvalósuló tárlat ingyenesen látogatható. Az iskolás csoportokat érdekes interaktív foglalkozások is várják.

“A Haza létét és megtartását a magyar katonaságnak köszönhetjük, fontos, hogy tisztelegjünk a háborúkban, csatákban hősiesen helyt álló katonáink előtt” – hangsúlyozta Dr. Töll László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője a Magyar Honvédség 166 éves történetéről nyílt vándorkiállítás megnyitóján.
Az „Isten után legszebb és legszentebb név a honvéd-nemzet” című országos tárlatot először Egerben mutatják be. Az érdeklődők megismerkedhetnek a magyar katonaság jelesebb korszakaival, fegyvereivel, hadi öltözeteivel.

A kiállítás egyik fő célja a hazafiasság, a honvédelem népszerűsítése, főként az olyan megyékben, mint Heves, ahol már nincs katonai jelenlét. A szervezők a fiatalok figyelmét egyéni élményeikkel és érdekes foglalkozásokkal szeretnék felkelteni. A legkeresettebb program várhatóan a fegyverbemutató lesz.

A Magyar Honvédség történetét bemutató vándorkiállítás Egerben 40 napig látogatható az egri bevásárlóközpontban, a belépés ingyenes.