Már betonoznak a Dobó téren

A kivitelező ma, április 2-án a Szent Hedvig kollégium előtt elkezdte a Dobó tér betonozását. Ezt később a díszburkolat lerakása követi. A Kis Dobó tér nagy részén már lerakták a köveket, most a Dobó utca felé haladnak.

A tervek szerint elkezdték a Dobó téren betonozást. A Szent Hedvig kollégium elől a tér belseje, illetve a Minorita templom felé haladnak tovább. Itt már végeztek a közműkiváltással, a növénykazetták kialakításával és a tereprendezéssel.
A régi macskaköves utcák hangulatát fogja idézni a Kis Dobó tér. Ebből már látható is egy nagyobb rész. A munkások most a Dobó utca felé haladnak a burkolással. A végleges fugázást, vagyis a rések eltüntetését csak az építési terület műszaki átvétele után engedélyezik. A Kis Dobó tér most a Hibay Károly utca, a kerékpár út fölött újra megnyitott árkádos átjáró, a Minaret és a vár felől a Dobó utcán keresztül közelíthető meg.
A Dobó utcában még cserélik kábeleket. Ezt követően itt is kialakítják az új útalapot, majd – a Kis Dobó téritől eltérő – burkolat kerül rá.
A Városháza külső homlokzata is megújult. Az állványzat eltávolítása után látható, hogy a gipsz stukkók, gipsz díszek, valamint a homlokzaton levő címer, korona és két földgömb teljes felújítását is elvégezték, ugyanakkor a tető megrongálódott bádogos szerkezeteit is kijavították. Ugyanígy megújult a Bajcsy-Zsilinszky utcai szárny homlokzata is.