Döntős a Tigger Eger-MEISE

A női floorball országos bajnokság már az elődöntőkön is túl van. Az egri lányok a két győzelemig tartó párharc utolsó, harmadik mérkőzésén biztosították be a továbbjutást. A döntőben a Komárom lesz az ellenfél.

A zöld mezes egriek és az itt feketében játszó Phoenix Fireball első két összecsapásán a pályán nem szenvedett vereséget az Eger, de adminisztratív hiányosságok miatt az első találkozó két pontját a Phoenix kapta. A második meccsen, idegenben hosszabbításban, aranygóllal nyert a Tigger Eger, így a két nyert mérkőzésig tartó párharc az utolsó, egri mérkőzésen dőlt el.
A Varsányi Zsuzsa edző által is „szemtelenül fiatal” csapatnak aposztrofált phoenixesek az egri védelem hibájából a gólerős Takács Barbara révén szereztek vezetést. Fél percre rá Kiss Dorina előkészítése után Karácsony Liza vette be Frischmann Flóra kapuját. Még az első harmadban, egészen pontosan 5 másodperccel a vége előtt megint vezetést szerzett az Eger. Karácsony Liza lövését még hárította a kapus, de a kipattanóra Simon Alexandra érkezett, 2-1 az Egernek.
A második harmad a Phoenixnek sikerült jobban. Előbb Fodor Eszter szerencsés lövésével egyenlítettek, de Karácsony Liza ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. Takács Barbara azonban rátromfolt Simon találatára: a harmad vége előtt 1 másodperccel egyenlített, 3-3.
Az utolsó harmadban már csak egy gólt láthattak a nézők. Csutorás Henrietta a játékrész felénél lőtte az egri győzelmet – és továbbjutást – jelentő gólt. 4-3-ra nyert a Tigger Eger-Mecman Eger Innebandy SE.
A másik ágról nagy meglepetésre a Szőnyi Palánkdöngetők jutottak be a döntőbe. Két mérkőzésen múlták felül az addig hibátlan és nagy favoritnak tartott Neumann Pillangókat. A döntő első mérkőzése április 12-én, szombaton 15 órától lesz az Eszterházy csarnokban.