Fesztiválra készülve

Turisztikai szakembereket, kulturális intézmények munkatársait várta szakmai napra Egerben a Magyar Fesztivál Szövetség. A sikeres fesztiválszervezésről, a fesztiválszezon elnyújtásáról egyeztettek a résztvevők.

Nem csak a turistákat, hanem az egrieket és a környékbelieket is meg kell szólítani – fogalmazott Rázsi Botond alpolgármester a szakmai napon. Egerben a turizmus és a kulturális élet képviselői, fesztiválszervezők találkoztak a hatékony együttműködés érdekében. A Magyar Fesztivál Szövetség az ország több régióiban is közös gondolkozásra hívta az érintetteket.
Mint elhangzott, a tapasztalatok szerint nem kizárólag a fesztivál jellege, hanem a régió adottságai is meghatározzák az uticél kiválasztását. Konkrét turisztikai csomagok kidolgozásán is dolgoznak a szakemberek.
A résztvevők hungarikumokról is hallhattak előadást, ezen túl a a rendvédelmi szervek is bekapcsolódtak a közös munkába. Az egyik legfontosabb feladatnak ugyanis a fesztiválok biztosításának áttekintését tűzte ki célul a szakmai nap.