Férfi OB I.: ZF-Eger – Debrecen 11-9

A férfi vízilabda OB I hétvégi 24. fordulójában a Debrecen együttesét fogadta a ZF-Eger bajnoki címvédő csapata. Az egriek két gólos győzelmükkel már másodiknál rosszabb helyen nem végezhetnek az alapszakasz zárását követően. Az utolsó két fordulóban előbb a BVSC-hez utaznak, majd a Vasast fogadják a Bitskey uszodában.

Az egrieknél Hárai és Lőrincz hiányzott, Gór Nagy pedig bár be lett nevezve a mérkőzésre, sérülése miatt változatlanul nem játszott.
A találkozó első gólja az egri Kovács Gáboré volt, amire Marnitztól jött válasz, rögtön kettő, vagyis vezetett a Debrecen. Sőt egri egyenlítést követően Kállay ismét a vendég hajdúságiakat juttatta előnyhöz. Ezzel el is lőtték a kéksapkások a puskaporukat, miközben a hazaiak négyszer is eredményesek voltak. Ezt az előnyt kisebb megingásoktól eltekintve végig tartotta Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapata. A harmadik negyed elején, 6-5-nél Misics góljánál, illetve az utolsó nyolc perc elején, 10-9-nél még úgy gondolták a debreceniek, lehet esély legalább a gólszerzésre. Kevin Graham negyed felénél lőtt gólja volt az utolsó, így 11-9-re nyert a hazai csapat.
Az alapszakaszból hátralevő két meccs eredményétől függetlenül ezzel biztossá vált, hogy az Eger második helynél rosszabb pozícióban nem végezhet a rájátszás előtt. Az utolsó két fordulóban előbb a BVSC-hez utaznak, majd a Vasast fogadják a Bitskey uszodában.