Muzsikás a Wardban

Az Egri Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium diákjai rendhagyó énekórán vettek részt. A Muzsikás Együttes hatvan iskolába jut el évente. Elvük, hogy nincs kivétel, a legkisebb iskoláktól, a legnagyobb elitiskoláig, mindenhová ellátogatnak. A pályázatra jelentkezett intézmények között csak az időrend állít sorrendet.

A Ward Máriában tartott rendhagyó énekórán a Muzsikás Együttes nagybőgővel, hegedűvel és hosszú furulyával ismertette meg a duákokat. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas együttes arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a zenének, különösen a népzenének is fontos szerepet kellene betöltenie az emberek életében.
A tapasztalataik alapján a gyerekek a koncert elején még kevésbé nyitottak, a zenélés közben ezen a hozzáálláson próbálnak változtatni. Elmondásuk szerint eddig mindig sikerült.
A rendhagyó órán körülbelül háromszáz diák vett részt. Az Egri Ward Mária még 2009-ben jelentkezett a programra. A pályázók között az együttes időrendi sorrendet állít föl, de mivel évente csak hatvan iskolába jutnak el, azok akik most jelentkeznek, lehet, hogy csak két év múlva kerülnek sorra. Ennek ellenére a Muzsikás Együttes távolságtól függetlenül mindenhová ellátogat.