Eger okostelefonon

Két új alkalmazás tölthető le Egerről okostelefonra. Az egyik a helyiek mellett elsősorban a turistáknak nyújt segítséget a város feltérképezésében, a másik applikáció pedig az egrieknek nyújt információkat többek között az önkormányzati, polgármesteri hivatali ügyintézés kapcsán.

Mindkét alkalmazás elnevezése angol nyelvi szójátékkal él: EXPLOREGER, illetve MANEGER néven juthatnak számtalan információhoz a felhasználók. Az előbbi kapcsán Habis László polgármester úgy fogalmazott, szinte úgy is megismerhető a város ezentúl, ha az érdeklődő el sem látogat ide, annyira bő információhoz juthat képekben és szövegben Egerről. A turisták ugyanis sétaútvonalakat, szálláshelyeket éppúgy megtalálhatnak a telefon segítségével, mint a legfontosabb nevezetességek, látnivalók, programok leírását, bemutatását.
A másik alkalmazás, az egrieknek nyújt segítséget a mindennapi ügyintézésben, legyen szó akár a Polgármesteri Hivatalban folyó ügyintézésről, vagy a parkolás telefonos elintézéséről.
Mindkét alkalmazás már letölthető okostelefonra, egyelőre egy operációs rendszeren használhatók, de április közepétől minden felhasználó hozzájuthat. Rázsi Botond alpolgármester kiemelte, a fejlesztés két fő szempontja a leleményesség és a mindennapos hasznosság volt, mind az ide látogatók, mind az egriek érdekében.