Special Arts Galéria

Új galéria nyílt a volt Polgári Szalon helyén, amelyet az egri központtal működő Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület és a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa közösen működtet. A Special Arts Galéria kiállításoknak ad helyet, illetve közösségi helyként is működni fog, ahol sérült és ép fiataloknak rendeznek majd programokat.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület országos és nemzetközi kulturális fesztiválokat, művészeti táborokat, koncerteket és kiállításokat szervez immár 20 éve, emellett nyitott kapus művészeti műhelyt működtet Egerben, amivel a sérült fiatalok részére teremti meg a művészeti foglalkoztatás feltételeit. Az egyesület mostantól galériát is magáénak tudhat, az önkormányzattól megkapta ugyanis a volt Polgári Szalont a Széchenyi utcán. A megnyitón rögtön két kiállítást láthatott a közönség, Szín-Foltos Képek címmel sérült alkotók festményeit állították ki, 20-on túl címmel pedig a 20 éves Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület relikviái tekinthetők meg.
A sérült alkotókkal heti rendszerességgel foglalkoznak Stangáné Csonka Erzsébet vezetésével.
A galéria megnyitásán kívül a Légy szíves, légy színes! mottóval meghirdetett esélyegyenlőségi napok részeként több színes programot kínált a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület.