Testvérvárosi jubileum

Csebokszári és Eger tíz évvel ezelőtt lettek testvérvárosok. Az együttműködés jubileumát a Csuvas Köztársaság székhelyéről érkező delegáció részvételével ünnepelték a megyeházán. Csebokszári vezető politikusai és családtagjaik az egri Tinódi Tagiskolába is ellátogattak, ahol nemzeti költőjük, Szeszpel szobra áll.

Csebokszári tíz éve testvérvárosa Egernek, de a Csuvas Köztársaság és Heves megye között még régebbi a kapcsolat – hangzott el azon a jubileumi ünnepségen, amelyen a Csebokszáriból városunkba látogató delegációt köszöntötték.
Habis László polgármester és Andrejev Alexandr, Csebokszári fejlesztési bizottságának vezetője egyaránt a két város gazdasági és idegenforgalmi kapcsolatainak erősítését hangsúlyozta. Az öt, Csebokszáriból érkező városvezető és családjaik Budapestet, Egert és Hajdúszoboszlót látogatják meg. Egerben felkeresték a Tinódi Sebestyén Tagiskolát is, ahol nemzeti költőjük, Szeszpel szobra áll. Az emlékhely szépítéséhez anyagi hozzájárulást ajánlott fel Csebokszári városa.

Andrejev Alexandr most jár először Magyarországon, de fiatalon évekig levelezett egy magyar fiúval. Azt tervezi, újra felveszi egykori levelezőtársával a kapcsolatot – ezzel a személyes példával mutatott rá, hogy a távolság ma már nem akadály, sem a személyes, sem az üzleti kapcsolatok esetében.