Országzászló a Pyrker téren

Társadalmi összefogással valósul meg Egerben az Országzászló Emlékhely. A nemzeti összetartozást hirdető zászlót és az azt tartó obeliszket a Pyrker téren állítják fel, az egykori Felszabadulási emlékmű helyén. A tér az önkormányzat 36 millió forintos hozzájárulásával és vállalkozók, magánszemélyek támogatásával szépül meg.

Elkezdődtek az Országzászló kialakításának munkálatai a Pyrker téren, az egykori Felszabadulási emlékmű helyén.
Az önkormányzat 36 millió forintot biztosít a célra, ez az összeg a beruházás kétharmadára elég, így társadalmi összefogással, magánszemélyek és vállalkozások hozzájárulásával valósul meg az emlékhely. Azt remélik, június 4-re, a Nemzeti Összetartozás Napjára elkészül a trianoni döntés következményeire emlékeztető félárbocra húzott zászló és az azt tartó obeliszk- mondja Sós István, alpolgármester, a munkálatokat irányító Városszépítő Egyesület elnöke.

A földmunkákat, alapozást és a növénytelepítési feladatokat egri vállalkozások hozzájárulásával valósítják meg. Az emlékhelyhez út vezet majd, várják olyan szakemberek jelentkezését, akik ingyen leraknák a burkolatot. Négy lámpa felállítását tervezik a Dobó térről felszabaduló kandeláberekkel, de a lámpatestek megvásárlásához további hozzájárulásokra lesz szükség. A vállalkozók, magánszemélyek felajánlásait a Városszépítő Egyesület a honlapján is megtalálható számlaszámra várja.