334 négyzetméterrel, új csoport- és tornaszobákkal bővült az Ostorosi Szőlőfürt Óvoda. Régóta megfogalmazott terve valósulhatott meg az ostorosiaknak az ovi felújításával, amely 125 és fél millió forintból készült el. 75 gyermek járhat a kívül-belül megújult épületbe.

Kevés volt a hely és korszerűtlen az energetikai rendszer az Ostorosi Szőlőfürt Óvodában. Számos sikertelen pályázat után most sikerült kívül-belül felújítani az épületet, 125,5 millió forintból. Kisari Zoltán, a település polgármestere elmondta: az eddigi 322 négyzetméterhez 334 négyzetméter területet építettek ki. Az épület körül új parkolóhelyeket is kialakítottak. Az átadó ünnepségen Tállai András államtitkár is részt vett, hangsúlyozta: egy család akkor érzi biztonságban magát, ha a gyermeke is biztonságban van. Ezért fontos egy korszerű óvoda biztosítása Ostoroson is – tette hozzá. A településre egyre több fiatal család költözik, így az óvodába jelentkezők létszáma is nő.
Új csoport- és tornaszoba, konyha valamint öltözők is szolgálják a gyerekek kényelmét ezentúl. Energiatakarékos rendszerek valamint napkollektorok biztosítják a környezettudatosabb működést.
A gyerekek műsorral köszönték meg megújult óvodájukat. Mondókákkal, játékokkal avatták fel az egyik felújított csoportszobát.