Turisztikai kiállítás és fórum

Egert és a régió térségeit népszerűsítették azon a turisztikai kiállításon, melyet a hétvégén rendeztek az Eszterházy téren. A kiállítás szervezői lengyel nyelvű kiadványokkal várták a a Magyar-Lengyel Barátság Hetére városunkba érkező lengyel turistákat. A Kepes Központban turisztikai fórumot tartottak a két ország szakemberei számára.

A magyar-lengyel barátság hetének egyik programjaként turisztikai kiállítást szerveztek a hétvégén az Eszterházy téren. A kiállításon a régiót öt térsége képviseltette magát: Miskolc, Tokaj-hegyalja – Zemplén térsége, Eger és térsége, Gyöngyös-Mátra vidéke és a Tisza-tavi Ökocentrum. A kiállítók azt mutatták meg a magyar és a lengyel turistáknak, milyen történelmi helyszínei, kulturális programjai, természeti szépségei vannak ennek a régiónak.
Az Egerbe látogató lengyelet leginkább a bor, a gyógyvíz és a város történelmi nevezetességei vonzzák. Maria 350 kilométerről érkezett, a Magyar-Lengyel Barátság Hetére jött Egerbe.
A Kepes Intézetben folytatódott a lengyel-magyar turisztikai program, ahol a szakembereknek tartottak előadást Egerről. Tarnowskie Góry polgármestere, a lengyel város magyarországi kapcsolatairól számolt be.
Itt Egerben a híres borok és az éttermek keltették fel leginkább az érdeklődésünket.
A programon előadást tartott Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója is, aki elmondta: Lengyelország iránt nő az érdeklődés, az elmúlt évben 13 százalékkal emelkedett a kiutazó magyar turisták száma.