Heves Megye Napja

Negyedik éve kíséri jótékonysági est Heves Megye Napját. Idén először volt Gyöngyös a házigazda, a rendezvény bevételét a gyöngyösi Bugát Pál Kórház újszülött-osztálya kapta. Ezerhatszáz néző előtt átadták a Heves Megye Nagykövete címeket is, majd a Csík Zenekar adott koncertet.

Gyöngyösön ünnepelték Heves Megye Napját. Negyedik éve fordítják jótékony célra a rendezvény bevételét, idén a gyöngyösi Bugát Pál Kórház újszülött-osztálya kapta a belépőjegyek teljes összegét. Egy inkubátort vásárolnak belőle. Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója megköszöntea bizalmat, és a lehetőséget a kórház fejlesztésére. A gyöngyösi Városi Sportcsarnokban ezerhatszáz néző előtt a Heves Megye Nagykövete címeket is átadták. A tavaly alapított elismerést Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke adta át a három díjazottnak. Idén a hatvani Szabó Krisztina énekművész, a gyöngyösi Urbán Eszter FIFA-játékvezető és az egri Szabó Attila, a Csík zenekar prímása vehette át a kitüntetést.
Horváth László, a jótékonysági rendezvény fővédnöke kiemelte: az idei jótékonysági felhívásra 8,4 millió forint gyűlt össze, ami a megyenapok négy évre visszatekintő történelmének legmagasabb bevétele.
Az átadót követően a Csík zenekar – a frissen kitüntetett Szabó Attilával – adott jó hangulatú koncertet, melyen már az új album dalai közül is hallhatott a gyöngyösi közönség.