Választókerületi program

Az 1. számú választókerületben többek között a dél-hevesi térség mezőgazdasági adottságait kell jobban kihasználni, fejleszteni a turizmust, erősíteni kell a közbiztonságot és az egészségügyet – sorolta Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőjelölt a Jobbik egyes választási programelemeit. Mint mondta, a térségben kulcskérdés a családi mezőgazdasági vállalkozások támogatása.

Mirkóczki Ádám szerint kulcskérdésről van szó, elképesztő, hogy a KSH adatai szerint lenullázódott a sok tízezres állatállomány a térségben, pedig Dél-Hevesben jók az adottságok az agrárium fejlesztésére. Mint mondta, Eger és Füzesabony térségében elengedhetetlen egy húsfeldolgozó vágóhíd működése, amely a 10-15 évvel ezelőtti szintre emelhetné vissza az ágazatot. A képviselőjelölt a családi gazdaságok megerősödésétől a falusi turizmus, az idegenforgalom fejlődését is várja, különösen, ha például Eger és a Tisza-tó térsége nem rivalizálna egymással. Kiemelte, konkrét javaslatuk van az Eger alatti pincerendszer hasznosítására is.
Mirkóczki hozzátette, az országos tendenciának megfelelően Hevesben is erősíteni kell a közbiztonságot, a kistelepüléseken rendőrösöket kell felállítani, illetve fejleszteni a közvilágítást, a térfigyelő rendszert.